10 מאי 2012

תואר ד"ר לשם כבוד לאבי נאור

מאת: מערך תהוד"ה בשעה: 10:22 קטגוריות: הודעות לעיתונות, עמוד הבית

האוניברסיטה תעניק תואר ד"ר לפילוסופיה לשם כבוד ליו"ר ומייסד עמותת "אור ירוק" אבי נאור במסגרת אירועי חבר הנאמנים ה-40 שייתקימו ב-3-5 ליוני. נאור יקבל את התואר בהוקרה על פעילותו ההתנדבותית ותרומתו מעוררת ההשראה למאבק בתאונות הדרכים בישראל.

נשיא אוניברסיטת חיפה פרופ' אהרון בן-זאב ציין את פועלו רב השנים של נאור במאבק נגד תאונות הדרכים ואת המחויבות חסרת הפשרות שלו כדי לקדם מאבק חשוב זה בסדר היום הציבורי. עוד ציין פרופ' בן-זאב את נכונותו של נאור להעמיד את ערך ההתנדבות והתרומה לחברה בראש מעיניו, מבלי לבקש תמורה, הכרה או תודה ואת ההכרה בחשיבות החינוך של הדור הצעיר כבסיס להפיכת החברה כולה לחברה צודקת וטובה יותר. "תרומתו הרבה של אבי נאור הצילה נפשות רבות בישראל ותציל עוד רבות. בכך הוא מייצג את המיטב שבחברה הישראלית וראוי לאות הכבוד הגבוה ביותר שהאוניברסיטה מעניקה - דוקטור לפילוסופיה לשם כבוד", אמר.

עד כה תרם נאור למעלה מ-200 מיליון ₪ מהונו הפרטי לפעילות חברתית ובשנים האחרונות הוא תורם בכל שנה 4% מהונו לפעילותו ההתנדבותית, מה שדירג אותו בשנת 2011 כמי שתורם את הסכום הרב ביותר יחסית להונו האישי. עמותת "אור ירוק" שהקים הינה עמותה פרטית, הפועלת ללא כל תמיכה ממשלתית.

אבינועם (אבי) נאור נולד בשנת 1948 בישראל והיה בין מייסדי חברת "אמדוקס", שהפכה לאחת החברות הגדולות בישראל בתחום של פיתוח תוכנות ושירותים למערכות חיוב לקוחות וניהול קשרי לקוחות.  עד 1995 שימש כסגנו של מייסד החברה, בעז דותן, ובשנת  1995 מונה לנשיא ומנכ"ל החברה, תפקיד אותו מילא עד לשנת 2002, אז עזב על מנת להתמקד בפעילות פילנטרופית. בשנת 1997, בעקבות מות בנו, רן, בתאונת דרכים, הקים נאור את עמותת "אור ירוק", והוא עומד בראשה עד היום. מטרת העמותה להעלות את המאבק בתאונות הדרכים למודעות הציבורית, להשפיע על סדר היום - הציבורי והממלכתי, לחולל שינוי בתרבות הנהיגה בישראל ולהביא להורדה משמעותית של מספר הנפגעים בתאונות דרכים, כל זאת תוך שיתוף מהותי של הקהילה בפעילויותיה.  בשנת 2004 הקימה "אור ירוק" את "קרן רן נאור", אשר תומכת בקידום מחקרים מדעיים בתחום הבטיחות בדרכים. מאז הקמתה תמכה הקרן בעשרות מחקרים של חוקרים בכירים, דוקטורנטים ומסטרנטים, והעמידה את תוצאות המחקרים לרשות הציבור. בשנת 2007 הוקם "מרכז רן נאור למחקר בטיחות בדרכים" בטכניון בחיפה  שמייצר אף הוא מחקרים אקדמיים שמטרתם למנוע תאונות דרכים. החל משנת 2002 החלו אבי ואשתו, אתי, להתמקד בילדים ונוער בסיכון, ובשנת 2004 הקימו את "קרן אורן", שמטרתה לקדם נוער וילדים במצוקה. גם כיום ממשיך נאור בפעילות התנדבותית לשיפור מרקם החיים בישראל, תוך התמקדות במאבק בתאונות הדרכים. כיום מתנדבים בעמותת "אור ירוק" כ-4500 איש מכל רחבי הארץ הפוגשים כחצי מיליון אזרחים מכל שכבות האוכלוסייה ובכל הגילאים. "אור ירוק"  משתפת פעולה עם משטרת ישראל, עם רשויות מקומיות, עם הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ועוד. פעילותה של העמותה ופעילותו של נאור בפרט הצילה מאות נפשות בישראל ותציל עוד רבים נוספים.